BOLALAR RINOSINUSITI PATOGENEZINING ZAMONAVIY Aspektlari: (adabiyot sharhi) - Burxanov , Улугбек; Khushvakova , Нилуфар (Xalqaro ilmiy pediatriya jurnali, 2024)
Bolalar rinosinusitining patogenezini o'rganishning dolzarbligi zamonaviy tibbiyot amaliyotida ta'kidlangan. Ushbu avtoreferat ushbu muammoning zamonaviy jihatlarini yoritib beruvchi adabiyot sharhidir. Rinosinusit, garchi bolalarda keng tarqalgan kasallik bo'lsa ham, uning patogenezini tushunishda qiyinchiliklarga olib keladi. Ko'rib chiqish bolalarda rinosinusitning rivojlanish mexanizmlarini, shu jumladan infektsiyalar, allergik reaktsiyalar, anatomik xususiyatlar va immunologik omillar ta'sirini ko'rib chiqishni o'z ichiga oladi. Bolalarda rinosinusitning rivojlanishi va rivojlanishida nazofarengeal mikrobiotaning roliga alohida e'tibor beriladi. Shuningdek, diagnostika va davolashning zamonaviy usullari, jumladan, antibiotiklar, antiviral preparatlar, glyukokortikosteroidlar va jarrohlik aralashuvlardan foydalanish ko'rib chiqiladi. Ushbu adabiyotlarni ko'rib chiqish pediatrlar, otorinolaringologlar va bolalarda rinosinusit muammosini o'rganishga qiziqqan har bir kishi uchun qimmatli ma'lumot manbai hisoblanadi. Ushbu kasallikning patogenezining zamonaviy jihatlarini tushunish bizga diagnostika, davolash va oldini olish bo'yicha yanada samarali strategiyalarni ishlab chiqishga imkon beradi, bu esa pirovardida bolalarning hayot sifatini yaxshilashga va tibbiy xarajatlarni kamaytirishga yordam beradi.